ΝΕΑ | 28 Νοεμβρίου 2019

Εσπερίδα για την Ελληνική Ημέρα Βιοενέργειας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η από κοινού εσπερίδα του ΠΜΣ και του Εργαστηρίου Βιοοικονομία, Κυκλική Οικονομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη με την ΕΛΕΑΒΙΟΜ, το ΕΚΕΤΑ, την Core Innovation και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Enabling στις 27/11/2019 με αφορμή την Ελληνική Ημέρα Βιοενέργειας.

Σκοπός της εσπερίδας ήταν η ανάδειξη του ρόλου της Βιοοικονομίας προς τη μετάβαση σε μια βιώσιμη πραγματικότητα δεδομένων των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης συζητήθηκαν οι δυνατότητες και οι προοπτικές της μετατροπής των ανανεώσιμων βιολογικών πόρων και ροών αποβλήτων σε προϊόντα προστιθέμενης αξίας, όπως τρόφιμα, ζωοτροφές, βιολογικά προϊόντα, βιοϋλικά, βιοπλαστικά και βιοενέργεια.

Στον τομέα των καλών πρακτικών, η εταιρεία “Core-Innovation” παρουσίασε τo Ευρωπαϊκό Έργο “ENABLING”, μέσω μιας εμπορικής πλατφόρμας Βιομάζας για βιο-βασιζόμενα προϊόντα και διεργασίες (Bio-Based Products and Processes – BBP).

Επίσης, παρουσιάστηκε το καινοτόμο προϊόν staramaki, ένα καλαμάκι που παράγεται από σιτηρά. Στο ίδιο πλαίσιο, παρουσιάστηκαν εφαρμογές της κυκλικής οικονομίας στον ξενοδοχειακό κλάδο και ειδικότερα στα ξενοδοχεία της ΕΛΟΥΝΤΑ, αλλά και ακόμη 10 δημοφιλείς πρακτικές από τη διεθνή κοινότητα.

Το πρόγραμμα της εσπερίδας, τους ομιλητές αλλά και τις παρουσιάσεις μπορείτε να τις βρείτε στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης.

Στο πλαίσιο της εσπερίδας έγινε και το καλωσόρισμα των μεταπτυχιακών φοιτητών του ΠΜΣ για τον κύκλο 2029-2021.