ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Θεολογική Σχολή της Χάλκης

O Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος εργάζεται για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος που έχει στόχο της ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της σχολής. Στο παρελθόν έχει εργαστεί για μεγάλες εταιρείες, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια. Είναι κάτοχος τριών Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων (MSc) [Sustainable Development με ειδίκευση στην Τοπική Ανάπτυξη από το τμήμα Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Οικιακής Οικονομίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου – Bioeconomy από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιά και το τμήμα Βιολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (δια τμηματικό) – Environment & Health από το τμήμα Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών]. Το Βασικό του πτυχίο είναι στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το ΑΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Έχει παρουσιάσει επιστημονική του εργασία σε διεθνή ημερίδα για την Βιομάζα (Τεχνοοικονομική Μελέτη Μονάδας Βιοαερίου σε περιοχή της Μεσσηνίας- Σεράφειο Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού Καινοτομίας- 19/04/2019), ενώ τα αποτελέσματα των εργασιών του πρόκειται να δημοσιευτούν σε διεθνή περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι πολύπλευρα, πάντα με επίκεντρο το περιβάλλον, και αφορούν την εφαρμοσμένη οικονομετρία, τις εξελίξεις στην βιοτεχνολογία και τις επιδράσεις του περιβάλλοντος στην ανθρώπινη υγεία.

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και πρόσφατα εντάχθηκε ως ερευνητής στο Εργαστήριο Βιοοικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.