ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΝΑΣΟΣ

 Καθηγητής

Πανεπιστήμιο DePaul

Ο Γιώργος Π. Νάσος είναι Διευθυντής του Μεταπτυχιακού προγράμματος MS στην Διαχείριση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Executive-in-Residence στο Driehaus College of Business του Πανεπιστημίου DePaul. Επιπλέον, είναι κύριος μέτοχος της George P. Nassos & Associates (www.georgepnassos.com), μιας εταιρείας συμβούλων που εστιάζει στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Είναι επίσης πρόεδρος της Sustainable Energy Systems (www.ses-il.com), που εμπορεύεται νέες τεχνολογίες αποβλήτων προς παραγωγή ενέργειας. Πρόσφατα εξελέγη στον Ιδρυτικό Κύκλο της ιδρυθείσης με Παπική Εγκύκλιο Ομάδας Εργασίας της Αρχιεπισκοπής του Σικάγου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με την αποστολή να υλοποιήσει το Ladauto Si, την εγκύκλιο του Πάπα Φραγκίσκου – “Η Φροντίδα μας για το Κοινό μας Σπίτι “.

Για 14 χρόνια, ήταν Αναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Περιβαλλοντική Διαχείριση και Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Illinois Institute of Technology μέχρι την αποχώρησή του το 2011. Το πρόγραμμα αυτό κατατάχθηκε ως ένα από τα κορυφαία προγράμματα στον κόσμο από το World Resources Institute και το Aspen Institute. Δίδαξε την κορυφαία σειρά μαθημάτων βιωσιμότητας από το 1997, και ως εκ τούτου έχει πάνω από 350 αποφοίτους / μαθητές οπαδούς που προωθούν την περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα παγκοσμίως. Η έρευνα για τη σειρά μαθημάτων, οδήγησε στη σύνταξη του εγχειριδίου “Πρακτικές Στρατηγικές Βιωσιμότητας: Πώς να κερδίσετε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα”, που εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο John Wiley and Son.

Πριν από τον ακαδημαϊκό χώρο, εργάστηκε 15 χρόνια στη διαχείριση χημικών αποβλήτων, αναπτύσσοντας μοναδικές τεχνολογίες επεξεργασίας και διάθεσης, συμπεριλαμβανομένων των σφαιριδίων καυσίμων pellets από μη ανακυκλώσιμα κυτταρικά απόβλητα και 16 χρόνια για την International Minerals & Chemical Corp. σε διάφορες διευθυντικές θέσεις, τα δε 4 τελευταία χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος των Γερμανικών και Ολλανδικών θυγατρικών της εταιρείας.

Ο Γ.Π. Νάσος έλαβε το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο του Illinois (University of Illinois – Urbana Champaign), το M.Sc. και Ph.D από το Northwestern University, όλα στην Χημική Μηχανική, και ένα MBA από to Northwestern University.