ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΡΓΙΑΣ

Καθηγητής

Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τμήμα Βιολογίας

O Κωνσταντίνος Βοργιάς είναι Καθηγητής Βιοχημείας του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Είναι κάτοχος Προπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στην Βιολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, κάτοχος Διδακτορικής διατριβής από το Πανεπιστήμιο της Heidelberg, Γερμανίας στο Τμήμα Βιολογίας με υποτροφία από το Ίδρυμα Max-Planck, όπου και διεξήγαγε την ερευνητική του εργασία. Υπήρξε μεταπτυχιακός υπότροφος του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και της ΕΕ στο πρόγραμμα BIOTECH στο Max-Planck για Φυσικοχημεία στο Goettingen. Εργάστηκε για μεγάλο διάστημα στο European Molecular Biology Laboratory (EMBL) στην Heidelberg και Hamburg στο κέντρο Δομικής Βιολογίας στο Γερμανικό κυκλοτρόνιο (DESY).

Υπηρετεί στο ΕΚΠΑ ως Καθηγητής και διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Βιοπληροφορικής του ΕΚΠΑ και συμμετέχει ως διδάσκων σε αρκετά μεταπτυχιακά στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό ως επισκέπτης Καθηγητής.

Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής και επιστημονικός υπεύθυνος σε πλήθος ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων τόσο της ΕΕ όσο και σε Ελληνικά. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε πλειάδα διεθνών συνεδρίων. Τα ερευνητικά του αντικείμενα αφορούν, εκτός βασικών βιολογικών ερωτημάτων, τη μελέτη των μηχανισμών δράσης και σταθεροποίησης ενζύμων βιοτεχνολογικού ενδιαφέροντος. Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευτεί σε πάνω από 120 διεθνή έγκριτα περιοδικά και έχει λάβει χιλιάδες ετεροαναφορές. Έχει διατελέσει μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας και κριτής πολλαπλών Εθνικών και Διεθνών Προγραμμάτων. Τέλος έχει λάβει πλήθος διεθνών διακρίσεων και υποτροφιών και έχει απονέμει πολλές διδακτορικές διατριβές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.